Headlines

uit 2004 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

afscheid

2013

Bij zijn afscheid zei hij dat hij veel van zijn welpjes had gehouden. Van sommigen misschien wel iets te veel.

vastgegroeid

2014

En ik bleef maar kijken of er ook blaadjes zouden gaan groeien aan het hout. Of er kleine takjes zouden komen. En hij wellicht over een tijdje vastgegroeid aan de grond zou staan.  Voor altijd. Voor eeuwig. 

veel bidden

2012

Veel bidden, dan had je er minder last van.

het bos in

2012

We werden niet opgeleid, we werden het bos ingestuurd. Heel velen zijn daarop vastgelopen. 

getekend

2012

Pas toen begreep ik dat je voor het leven getekend bent, dat het vergif decennia later nog een rol speelt. 

dol op mij

2012

Ik was tien en ik vertelde thuis dat hij wel dol op mij moest zijn, want hij had mij op mijn mond gezoend. Mijn ouders schrokken, met de padvinderij was het voor mij meteen afgelopen. 

over het algemeen

2012

Over het algemeen wordt aangenomen dat infantilisme bij mannen beduidend vaker voorkomt dan bij vrouwen. Soms is dit verlangen seksueel van aard en als zondanig wordt het wel ingedeeld bij seksueel fetisjisme. Een persoon die zich hiermee bezig houdt wordt infantilist genoemd, Het dragen (en al of niet gebruiken) van luiers is meestal een wezenlijk onderdeel.

hilarisch babykostuum

2012

Hilarisch babykostuum voor volwassenen. Als volwassen baby ben je een foute verschijning op elk verkleedfeestje. Het babypak bestaat uit een lichtblauwe babyromper met een slabbetje en een roze mutsje. Het slabbetje is voorzien van de tekst "have a drink with me". Dit blauwe babypakje past de meeste volwassenen. Vergeet je de speen niet? maat 52-54. Van €33,95 voor €24,95. in winkelwagen

compleet pakket

2012

Daarna mocht ik op haar kamertje komen, dat vond ik een eer. Maar toen begon het. Ik kreeg het complete pakket

Ik zie het

2012

Ik zie het met mijn ogen dicht.

de neus

2012

De neus groeit verder dan de straat lang is. Aan het einde steekt hij de snelweg over, ja, dwars eroverheen tot bij de rivier en dan nog verder. Hij lijkt wel tot de verste wolken te komen. Ze zullen zich wel verbazen daar over de grens. Wat groeit dáár nou! Er verschijnen berichten in de krant, een 'onverklaarbaar verschijnsel' noemen ze het. Je vraagt je af hoe lang zal dit nog doorgaan. 

i just adore

2012

I just adore his asking for more.

dág grote man

2012

Pappa zei het is vast wel leuk. Ik haal je straks weer op. Dág grote man!

niet iedereen

2012

Niet iedereen is ermee bekend en misschien vindt u het zelf ook een vreemd idee. De siliconenvariant is iets duurder dan de gewone. Duurdere modellen voelen over het algemeen ook realistischer aan. De pop is zeer gebruiksvriendelijk. Bij elke pop zit namelijk een gebruiksaanwijzing. Ze zijn eenvoudig schoon te houden met warm water. 

een beetje

2012

Een beetje friemelen noemden we dat.

echte ellende

2012

De echte ellende begon pas, wreed genoeg, nadat ik mijn ouders een brief geschreven had dat ik weg wilde. Mijn ouders gingen daar niet op in, het zou wel over gaan.

adem

2012

Hij begon weer met me te worstelen. Ik voelde hem op mij, hoe hij heen en weer ging en rook zijn adem. Die ruik ik nog altijd. Elke dag.

begrip

2021

Ik had verwacht dat hij met iets meer begrip had gereageerd, het is ook voor mij een lijdensweg geweest. Ik zit vol zelfverwijten. 

soorten

2021

Dat komt omdat er twee soorten zijn. Je hebt ze met oranje haar en zonder oranje haar. En ik hoor nu eenmaal bij de soort zonder oranje haar. Wat kijk je me nou aan?

niet dezelfde

2012

Je brengt me toch niet naar dezelfde kapper hè?

weekend

2020

De taktiek was om ons in het weekend mee te nemen. We waren met vier kleine jochies, er waren twee tenten. Ieder weekend moest een van ons bij hem in de tent. Afschuwelijk, want als je niet werd gekozen, lag je in de andere tent en wist je wat daarnaast gebeurde. 

feilloos

2015

In de VS worden ze wel 'roofdieren' genoemd. Als leeuwen, die het zwakste lid van de zebrakudde feilloos weten uit te kiezen en het vervolgens gaan opjagen.

later

2012

Als we later groot zijn, mijn broertje en ik, dan gaan we paardebloemen verzamelen. Een hele mand vol. 

cake

2012

En dan maken we daar cake van. Gewoon, omdat we geel mooi vinden. 

gewoon

2012

Ik knuffelde hem gewoon, zoals een vader zijn zoon.

andere jongen

2012

De laatste keer dat ik hem zag, had hij een andere jongen bij zich. Hij wilde hem echt aan mij showen. 'Kijk dit is mijn nieuwe vriend". Ik was jaloers.

Who.

2015

Who.Do.You.Think.You.Are.!

vlekken

2012

Lief kind zo blauw, je gezicht vol vlekken. Kom hier dat ik van je hou en je met kleuren kan bedekken. 

strop

2012

Een strop- of beulsknoop is een schuivende knoop in de vorm van een lus. Het verschil tussen een strop en andere knopen is dat de strop bedoeld is om er iemand mee aan zijn nek op te hangen. 

Nobyl

2012

Herr Nobyl, was halten Sie davon. Het advies was toch om de spinazie te vernietigen? Ook de melk pas na een veiligheidscertificaat te nuttigen. Zelfs de jam, mijn beste Nobyl, niet eten werd er gezegd. Die Vorschriften sind ja nicht umsonst. Schauens' mich an!

geheimen

2012

Jarenlang droeg ik de geheimen met me mee. Ik werkte had voor de kost, maar ik kreeg niks écht op de rails. Trouwen, kinderen krijgen, een carrière opbouwen, het was voor mij niet weggelegd. 

lieve vrouwen

2012

Mijn ouders zeiden, dat kan niet, dat doen zij niet, dat zijn lieve vrouwen die uit barmhartigheid voor kinderen zorgen.

new

2015

Is there anything new going on in the world?

as a bird

2014

Well, I felt as a bird must feel when it has flown across the ocean and comes upon a creature that knows its nest.  Uit: 'Memoirs of a geisha', Arthur Golden

Big Eye

2015

Big Eye, professionele, persoonlijke beveiliging.  

geen toets

2012

Het is vreemd, maar sinds zijn dood heb ik bijna geen piano meer gespeeld. Daar was ik dol op maar ik kan geen toets meer beroeren zonder ontzettend emotioneel te worden. En dan de nachten en het wakker worden daarna. Ik wil gewoon niet dat de dag eindigt en ik wil ook niet dat-ie begint. Soms klim ik 's nachts over het hek van Zorgvlied met een fles wijn en praat ik met hem, zoals we dat altijd deden om de dag af te sluiten. Zijn graf is echt een troostplek voor mij. 

Wõ aî ni

2014

My little Chinese friend has big problem. But when he comes home, evely day his wife will tel him Wõ Aî Ni.

tijger

2012

Het leven in de gevangenis ruïneert mijn gezondheid. Mijn cel doet denken aan een negentiende-eeuwse of een communistische of Turkse gevangenis. Ik voel me een gekooide tijger.

vandaag

2015

'Vandaag wil ik mijn sjtiefelkapfje op.' Ik hou mijn gezicht in de plooi, want ik ken die blik. 'En waar moet ik het stiefelkapje zoeken?' Langzaam komt het tongetje naar buiten en worden de ogen groter. 'Sjtiefelkapfje!'  En het werd pas rustig toen we het gevonden hadden. 

ik blijf hier

2012

Je snapt toch zeker wel dat ik dat niet doe. Zolang er geen andere manier is om de rivier over te steken blijf ik hier. 

gerust

2012

Ik zag de juryleden knikken terwijl ik mijn verhaal deed. Dat stelde me gerust.

het ging door

2012

Het ging in de avonduren door. Als ik zag dat hij bij de deur van onze slaapzaal stond -dat hij de surveillant van dienst was- wist ik al hoe laat het was.

van het een kwam het ander

2012

Ik weet niet of je het zo moet noemen. Ik vond Treesje een schat van een kind, die zich graag liet vertroetelen. Van het een kwam het ander. Ik had geen slechte bedoelingen.

op schoot

2015

Kom maar hier kind, kom maar even dicht bij me op schoot zitten.

36778

2014

Het gaat hier om 36778 gedocumenteerde gevallen.

woord

2012

Nu is daar een woord voor: grooming.

hand opleggen

2014

De ouderlingen wilden mij de hand opleggen, zoals geschreven staat. 

zachtjes bijten

2012

Hij fluisterde in mijn oor: zal ik je eens zachtjes bijten?

langzaam

2012

Het is als een loodzwaar deksel dat langzaam van de beerput wordt gewrikt. 

excuusbriefje

2012

Hij stuurde een excuusbriefje en € 200,-, "een beetje genoegdoening".

Me too

2012

me too

Me too

2012

Me too. uit fotoserie 'troostmeisjes' van Jan Banning

verdwenen

2012

Oef! Het heeft geen zin de achtervolging in te zetten ... hij is verdwenen.

Die rote Hexe

2015

Die rote Hexe, ik was haar al bijna vergeten, totdat ik haar gisteren weer rook. Ze opent de poorten van een unieke smaakwereld. Door haar speciale verschijning is zij niet alleen een blikvanger op het plankje, maar haar zacht kruidige aroma zal je ook overtuigen van haar andere kwaliteiten.     

handen vouwen

2012

Wat moet ik hier toch mee om de relatie te herstellen, behalve mijn handen vouwen?

uitgekookt spel

2012

Hij speelde een uitgekookt 'dit-is-ons-geheim-vertel-het-aan-niemand' spel.

kleinigheidje

2015

Oh, kleinigheidje. Te lang vastgehouden. Ja, dat wel, megaknal, ik zag meteen niks meer. Die klootzakken hebben later alles zonder mij opgestookt. Ja, dat ook, kutzooi.

compenseren

2012

Wij compenseren voor zover rentederivaten niet aansluiten, bijvoorbeeld bij een mismatch of margin calls. Afhankelijk van welke technische onvolkomenheid sprake is wordt bij een overhedge de omvang van alle netto kasstromen hieraan gerelateerd vergoed en biedt het herstelkader een coulancevergoeding aan, gezien het aantal rentederivatendossiers in combinatie met de renteswap. 

je went er aan

2015

Hij maakte me aanvankelijk ongemakkelijk, maar je went eraan. Er gingen geen alambellen af bij mij. 

op een dag

2012

Op een dag riep hij me naar zijn kamer. Daar stond ik, tegenover hem, en opeens rukte hij zijn lange zwarte toog open. Hij pakte me in een houdgreep en duwde me naar zijn onderlijf. 

niet bij mij

2019

Ik denk niet dat biologische verschillen tussen man en vrouw er veel toe doen. Niet bij mij in ieder geval

de tijd zoemt

2004

"Het graf gaapt, de tijd zoemt, er is geen redding." Gerard Reve

Vermijden

2015

Het enige alternatief: proberen hem te vermijden als hij eenmaal zijn oog op jou had laten vallen.

nog niet

2012

Maar jonge kinderen hebben er de woorden nog niet voor

net als eten

2012

Het hoorde erbij, net als eten, slapen en naar school gaan.

verzetje

2015

Hij nam me mee uit rijden. Dat was natuurlijk leuk, want dan had je een verzetje en kwam je buiten de muren en zag en rook je de buitenwereld. 

meesterwerk

2019

Mooi aan dit meesterwerk is dat het een hemelse én een aardse blik tegelijk toelaat.

tongetje

2014

Als die ogen groot worden en dat tongetje zachtjes naar voren komt, weten we wel hoe laat het is en gaan we zo snel mogelijk terug naar huis.

zestig miljoen euro

2017

Het totale compensatiebedrag sinds 2010 komt voor nederland uit op € 60.000.000,-. De kerk bevindt zich niet in een florissante toestand, maar we hebben het kunnen dragen.